Standart Özellikleri
- PVC borulama
- Dikey tip membran modülü
- Kimyasal yıkama ve ters yıkama ünitesi
- Besleme debimetresi
- Fark basınç kontrolü için basınç transmitteri
- PLC Ünitesi ve operatör paneli
- AISI 304 paslanmaz çelik şase
Description
Ultrafiltrasyon (UF) yönteminde süzme işlemi, sıvının yarı geçirgen bir membrandan hidrostatik basınç etkisiyle geçirilmesi prensibine dayanır. Yüksek moleküler ağırlıklı katılar ve çözünmüş maddeler tutulurken, su ve düşük moleküler ağırlıklı çözünmüş maddeler membrandan geçer.
Su arıtma sistemindeki diğer teknolojilerle entegre edilen UF; koloit, protein, bakteri, pirojen ve makromoleküllerin sudan ayrıştırılması için ideal bir yöntemdir.
Ultrafiltrasyon oldukça küçük partiküllere sahip suyun mekanik olarak filtrasyonu için membran kullanılarak arıtılmasıdır. Ultrafiltrasyon sistemleri, sudaki tüm asılı parçacıkları mikroskobik düzeyde uzaklaştırmaktadır.
Ultrafiltrasyon Sistemi Avantajları
* Ultrafiltrasyon sistemleri suyu 0,02 mikron seviyesinde filtreler. Bu sayede steril su elde edilmektedir.
* Ultrafiltrasyon sistemi, düşük ve yüksek pH kimyasallara ve 200 ppm gibi yüksek klorlu suya dayanıklı yapıdadır. Bu nedenle ultrafiltrasyon sistemlerinin dezenfeksiyon işlemleri başarıyla yapılmaktadır.
* Ultrafiltrasyon sistemleri ayrılan katı maddelerin kolay bir şekilde dışarı atılmasına yardımcı olur. Bu nedenle ultrafiltrasyon yapılmadan önce 100 -150 mikron seviyesinde suyun filtrelenmesi kafi olacaktır.
* Ultrafiltrasyon sistemleri uzun ömürlü yapısıyla dikkat çeker. Ultrafiltrasyon sistemleri filtre kartuşu gibi sıklıkla değiştirilmeye gereksinim duymaz.
* Ultrafiltrasyon sistemleri 3 bar su basıncı ile uygulandığından maliyeti düşüktür.
* Ultrafiltrasyon sistemleri oldukça az yer kaplamaktadır.
Ultrafiltrasyon Sistemi Kullanım Alanları
* Kuyu, göl ya da dere sularının kullanıldığı içme suyu üretim tesislerinde
* Göl ya da dere gibi sulardan proses suyu üretiminde
* Atık su geri kazanım tesislerinde
* Tek tip kimyasala maruz kalan oto yıkama ya da çamaşırhane gibi yerlerdeki atık suların geri dönüştürülmesinde
* Süt, Peynir altı suyu gibi ürünlerin protein ve yağ konsantrasyonunun sağlanmasında





